Informatie

" De natuurgeneeskunde is een geneeswijze met een eeuwen oude geschiedenis. De basis van natuurgeneeskunde is dat het natuurlijk genezende vermogen van het eigen lichaam wordt aangesproken om genezing te bewerkstelligen. "

Natuurgeneeskunde

In de natuurgeneeskunde worden fysieke klachten gezien als het uit balans zijn van lichaam en geest. Bij een behandeling volgens natuurgeneeskundige uitgangspunten wordt rekening gehouden met de invloed van de in disbalans verkerende organen evenals met de mentale en emotionele toestand van de cliënt.

De natuurgeneeskundig therapeut kijkt bij het stellen van de diagnose niet alleen naar de symptomen van de patiënt, maar ook de oorzaak van de klachten wordt onderzocht. Waarom zijn de fysieke klachten ontstaan? Hierbij geldt het uitgangspunt dat ieder mens uniek is. Identieke klachten bij verschillende personen kunnen een geheel andere oorzaak hebben en dienen dus ook verschillend behandeld te worden. De natuurgeneeskundig therapeut zoekt samen met de patiënt naar de oorzaak en pakt deze aan, waardoor ook de symptomen kunnen verdwijnen. Om dit te kunnen realiseren, maakt de natuurgeneeskundige gebruik van diverse behandelmethoden, waarvan er een aantal op deze site zijn opgenomen.


>> Darm

Deel deze pagina

Volg ons op